Spitssnuitdolfijnen in Zandvoort

22-07-2022
Deel pagina:

Voor de kust van Zandvoort doken deze zomer plots spitssnuitdolfijnen op. SOS Dolfijn maakte zich grote zorgen, want deze dieren horen niet in de Noordzee thuis en doordat ze dicht bij de kust kwamen bestond er een groot risico dat ze zouden stranden. De organisatie startte een reddingsactie, maar ook de strandbezoekers probeerden de dolfijnen te helpen door ze te keren.

Helaas was er één strandbezoekster die het leuk leek om op de dolfijn te klimmen, tot groot ongenoegen van het publiek. De vrouw meldde zich uiteindelijk zelf bij de politie, nadat ze vele negatieve reacties en zelfs bedreigingen had ontvangen.

Het is duidelijk: mensen houden niet van gesol met dolfijnen. Waar haalde de vrouw dan het idee vandaan om op de rug van een dolfijn te klimmen? Veel mensen merkten terecht op dat als je boos bent op deze ene vrouw, je dan ook kritisch moet zijn op het Dolfinarium. Metro wijdde er zelfs een heel artikel aan, waarin ook het bericht van Dolfinariumvrij Nederland (als onderdeel van Bite Back) werd gedeeld.

Het voorval in Zandvoort laat goed zien dat de publieke opinie omtrent het behandelen van zee(zoog)dieren begint te veranderen. Een goed teken!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram