Over de campagne

Deel pagina:

Al sinds geruime tijd voeren we actie tegen het Dolfinarium. Maar waarom doen we dat nou eigenlijk en wat willen we precies bereiken? Dat zijn eigenlijk twee doelen. Deze leggen we graag aan je uit.

Sluiting van het Dolfinarium

Het meest voor de hand liggende doel is de sluiting van het Dolfinarium als dierentuin. In het Dolfinarium moeten zeedieren optreden in shows, en kunnen andere dieren de hele dag door door bezoekers worden aangeraakt. Wij vinden dat dit niet meer van deze tijd is. Wereldwijd liggen dolfinaria onder vuur, en we merken dan ook dat steeds meer mensen en organisaties zich tegen deze vorm van vermaak keren.

Hoewel er voldoende redenen zijn om het Dolfinarium te sluiten, begrijpen we dat dit niet zo makkelijk gedaan kan worden. Want wat doen we dan met de dieren? Ook daar hebben we het een en ander voor op een rijtje gezet. Wij zien enkele haalbare oplossingen. Het Dolfinarium zelf kan dienen als (tijdelijke) opvanglocatie voor zee(zoog)dieren of worden omgevormd tot pretpark zonder dieren.


Bewustwording

Hoewel dit gedeeltelijk samenvalt met het eerste punt, vinden we het ook heel belangrijk om bewustwording te creëren. Immers willen we ook dat men begrijpt waarom zee(zoog)dieren niet in gevangenschap thuis horen. Zo voorkomen we dat dolfinaria op vakantie in andere landen bezocht worden.

Dat doen we onder andere door sensibiliseringsacties, waarbij we flyers uitdelen aan (potentiële) bezoekers van het Dolfinarium. Ook schrijven we regelmatig artikelen en voeren we protesten. We willen de misvattingen over het leven in het Dolfinarium uit de wereld helpen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram