Alternatieve uitjes

Deel pagina:

We helpen je graag in het kiezen van een verantwoord uitje dat je kunt bezoeken in plaats van het Dolfinarium. Daarvoor hebben we hieronder wat tips.

In de directe omgeving van het Dolfinarium

De directe omgeving van Harderwijk heeft zoveel meer te bieden dan alleen het Dolfinarium. Je hoeft je geen moment te vervelen. Graag geven we je enkele van onze persoonlijke favorieten mee. Heb je nog een aanvulling? Dan horen we dat graag!

- Bezoek eens Harderwijk zelf. Deze stad heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen het Dolfinarium zelf. Er is een prachtige historische binnenstad met onder andere een gevarieerd winkelgebied en een stadsmuseum. Ook is er een authentieke stellingmolen die je kunt bezichtigen. Liever naar het strand? Ook dat kan in Harderwijk. Wist je dat er ook een hondenstrand en een rolstoelstrand is?

- Natuurlijk mag de Veluwe niet ontbreken. Direct buiten Harderwijk waan je je haast even in het buitenland, met uitgestrekte bossen waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Als je vroeg in de ochtend of laat in de avond op pad gaat, sta je misschien wel oog in oog met een edelhert of wild zwijn. Spannend!


- Een klein stukje verder dan Harderwijk kun je terecht in Elburg. Een ontzettend karaktervol vestingstadje, met een historische uitstraling. En degenen zonder hoogtevrees kunnen zelfs de kerktoren beklimmen. Zo krijg je pas echt een goed beeld van de hele stad.

- Willen de kinderen liever in attracties? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op een korte afstand van het Dolfinarium vind je Walibi Holland. Hier kun je het heerlijk uitschreeuwen in de achtbanen of de omgeving zien vanuit het reuzenrad.

- Naast Harderwijk vind je ook het Veluwemeer. Een mooie plek om vogels te spotten. Wist je dat er bijvoorbeeld regelmatig flamingo's te vinden zijn? Echt waar!Uitjes met dieren

We begrijpen het heel goed dat je af en toe graag dieren wilt zien. En wilde dieren spotten is niet altijd even gemakkelijk of succesvol. Daarom geven we je graag nog een paar voorbeelden van verantwoorde plekken om te bezoeken. Dit zijn stuk voor stuk opvangcentra waar verwaarloosde, gewonde, afgestane en zieke dieren terecht kunnen en verzorging krijgen.

- In Drenthe kun je Akka's ganzenparadijs vinden. Een ganzenopvang, maar ook zóveel meer. Van varkens tot honden, alle dieren die hulp nodig hebben vinden in het ganzenparadijs (of de twee andere opvanglocaties) een veilige haven. Je kunt regelmatig deelnemen aan één van de wandelingen over het terrein, waarbij je de dieren ontmoet en uitleg krijgt over de opvang.

- In Alphen aan den Rijn vind je het Schildpaddencentrum Nederland. Hier worden schildpadden opgevangen die zijn afgestaan of een andere (vaak niet zo leuke) geschiedenis hebben. Met een bezoek aan het Schildpaddencentrum leer je niet alleen de bewoners kennen, maar leer je ook nog eens veel over schildpadden in het algemeen.

- Toegegeven, deze opvang locatie is iets verder weg. Namelijk in Sögel, Duitsland, net over de grens bij Emmen. Maar dat is ook het enige negatieve dat we kunnen bedenken. Stichting Melief is een bekend opvangcentrum voor dieren. Naast ezels en geiten kom je er bijvoorbeeld ook honden, katten, koeien, paarden, schapen, varkens en volièrevogels tegen. Hier hoef je je echt geen moment te vervelen.


- Natuurlijk mag ook het zeehondencentrum Pieterburen niet ontbreken, als alternatief voor een park met zeezoogdieren. Hier krijg je een uniek kijkje achter de schermen van de zeehondenopvang. Je kunt bijvoorbeeld een presentatie volgen van een zeehondenwachter of meedoen met een rondleiding.

- De naam zegt het al: bij Stichting AAP kom je allerlei apen tegen die zijn opgevangen. Maar daar blijft het niet bij: stichting AAP heeft tal van dieren op het terrein die gered zijn van een triest leven. Jouw bezoek kan zowel door middel van een rondleiding, als met een wandeling langs het terrein zelf. Liever vanuit huis? Dat kan ook met een digitale rondleiding. En mocht je nou zin hebben in een vakantie, dan kun je er zelfs voor kiezen de opvang locatie in Spanje te bezoeken!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram