Onderneem zelf actie

Deel pagina:

Naast het meedoen met de evenementen die Bite Back organiseert is er natuurlijk ook het een en ander dat je zelf kunt doen. De mogelijkheden zijn oneindig! Toch geven we je graag een paar tips:

Ga het gesprek aan
Het kan voorkomen dat iemand in jouw naaste omgeving van plan is om naar het Dolfinarium te gaan. In dat geval willen we je aanraden om op een vriendelijke manier het gesprek aan te gaan en uit te leggen waarom het beter is om te kiezen voor een alternatief uitje. Wanneer je enkele goede argumenten kunt aandragen waarom het beter is het Dolfinarium te vermijden, is de kans groot dat de ander besluit elders heen te gaan. Meer informatie waarom je het Dolfinarium beter kunt vermijden, kun je hier vinden.

Plaats een reactie
Zie je op sociale media een advertentie voorbij komen van het Dolfinarium zelf, of voor kortingskaartjes aangeboden door een externe partij? Dan kun je ervoor kiezen een nette reactie achter te laten, met enkele argumenten waarom het beter is om geen bezoek te brengen aan het Dolfinarium. Je kunt er ook voor kiezen om te verwijzen naar deze pagina op onze Dolfinariumvrij Nederland website.

Plaats een bericht
Naast het plaatsen van een reactie, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen bericht te plaatsen op je sociale media, in toepasselijke Facebook-groepen of op je eigen website. De kans is groot dat dit een aantal mensen aan het denken zet. We willen je aanraden om er enkele goede argumenten bij te zetten waarom het beter is het Dolfinarium te vermijden. Informatie daarover kun je op onze website vinden. Je kunt ook de link naar onze petitie toevoegen. Wist je dat mensen vaker berichten met een afbeelding erbij bekijken, dan waar dat niet het geval is?

Teken en verspreid onze petitie
Op de Dolfinariumvrij Nederland website hebben we een petitie staan. Deze kun je hier vinden. Een gemakkelijke manier om te helpen is door deze te ondertekenen en de mensen in jouw omgeving te vragen hetzelfde te doen. Hoe meer mensen tekenen, hoe duidelijker het signaal dat het tijd is het Dolfinarium als park met dieren te sluiten.

Organiseer je eigen actie
Misschien kun je nooit op de momenten dat Bite Back een evenement omtrent het Dolfinarium organiseert, maar wil je wel graag de straat op. Dan zouden we het tof vinden als je zelf ook een actie organiseert. Dat kan het uitdelen van flyers zijn aan (potentiƫle) bezoekers, of een protest bij de ingang van het Dolfinarium. Heb je hier vragen over of wil je dit met ons bespreken? Neem dan zeker contact op.

Wees creatief!
Hierboven staan slechts enkele van de vele opties die er zijn om een bijdrage te leveren aan een werkelijk Dolfinariumvrij Nederland. We willen je dan ook vooral aanmoedigen om creatief te zijn en zelf je eigen acties te ondernemen. Heb je daar hulp bij nodig, vragen over of wil je even met ons sparren over een idee? Stuur gerust een berichtje!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram