Succesvolle (her)start van de campagne

31-07-2023
Deel pagina:

Onze twee nieuwe activisten (de dolfijnen*) hebben zich aangesloten bij ongeveer 20 mensen bij de ingang van het Dolfinarium Harderwijk om te protesteren tegen het gevangen houden van zeedieren. Helaas zitten veel van deze dieren nog steeds opgesloten in het dolfinarium, waar zogenaamd educatieve shows hun onnatuurlijke gedrag laten zien. De bezoekers kunnen bijvoorbeeld een walrus trompet zien spelen, bruinvissen en een geblinddoekte dolfijn speelgoed zien apporteren, of een zwaaiende zeeleeuw. En dan hebben we het nog niet eens over de erbarmelijke leefomstandigheden.

Gedurende de 2 uur van onze aanwezigheid voor het Dolfinarium werden er een paar toespraken gehouden. We waren ook getuige van een familie die zich omdraaide na het zien van onze borden en kinderen die geïntrigeerd waren door een dolfijn in een Bite Back t-shirt (een paar gingen op de foto met de dolfijn-activist). Sommige activisten arriveerden later en bleven langer om onze flyers uit te delen.
Inmiddels zijn er genoeg onderzoeken gedaan om te weten dat "dolfijnenshows net zo educatief zijn over dolfijnen als Mickey Mouse is over echte muizen", zoals Ric O'Bary zei.

Het houden van dieren in gevangenschap zal het nooit mogelijk maken om hun natuurlijke gedrag te zien. Wat de bezoekers wel kunnen zien zijn gevangen wezens die verstoken zijn van elke mogelijkheid om aan hun soortbehoeften te voldoen, de slachtoffers van psychofysiologische stress en een triest, monotoon leven.

Wil je onze inspanningen om het Dolfinarium te sluiten steunen?

  • Like/deel/commentaar om onze boodschap te verspreiden
  • Doneer
  • Word Bite Back vrijwilliger
  • Doe mee met onze toekomstige acties

    *Als je de video nog niet hebt gezien, klik dan hier om hem te bekijken:


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram