Protestmars tegen het Dolfinarium in het kader van Empty the Tanks

12-05-2024
Deel pagina:

Met een fantastische groep mensen liepen we gisteren een protestmars tegen het Dolfinarium in het kader van het internationale #EmptyTheTanks . Het aantal deelnemers was even spannend gezien allerlei andere evenementen en verplichtingen, maar groeide uit tot boven onze verwachtingen!

Nadat er een motiverende toespraak was gehouden door Animal Rights NL, de Free Morgan Foundation en Bite Back NL , liepen we richting het Dolfinarium. Dwars door de binnenstad, waar onwijs veel mensen onze protestmars voorbij zagen komen.

Uiteindelijk eindigden we bij het Dolfinarium, waar schrijver Irwan Droog (o.a. van het aan te raden boek ''Wally en wij'') nog een krachtige toespraak hield over het lot van de walrussen. Ook werd er nog gesproken over Aspro Parks, de eigenaar van het Dolfinarium.

We stonden hier, dankzij de mobilisatie en opkomst van Animal Rights NL, Animal Save Nederland, SAVE SEA Animals, Partij voor de Dieren Gelderland, VSA Netherlands, Animal Rebellion NL. Het is fantastisch dat we dit samen konden doen, en die kracht vanuit de beweging hebben we nodig om dit park te sluiten!

We willen iedereen bedanken voor de komst en de hulp, en laten we hopen dat het Dolfinarium snel dicht is! En anders staan we er volgend jaar weer!

Empty the Tanks!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram