Opnieuw motiverend protest bij het Dolfinarium!

19-08-2023
Deel pagina:

Vandaag stonden ongeveer 20 personen bij het Dolfinarium om de bezoekers te informeren over het lot van zeedieren in gevangenschap. Het was een zwaar beladen actie, omdat we natuurlijk net het nieuws hadden vernomen dat Lolita is gestorven, die na 50 jaar gevangenschap bijna weer haar vrijheid terug zou krijgen. Dat overlijden, hoe zwaar ook, motiveert ons alleen nog maar meer om door te gaan en een einde aan dit soort plekken te eisen!

We hebben vrij veel positieve gesprekken kunnen voeren met voorbijgangers en de flyers schoten er doorheen. Zoveel mensen namen een flyer aan, dat we uiteindelijk zelfs door onze Nederlandstalige flyers heen waren! We merken duidelijk dat zelfs bezoekers steeds kritischer kijken naar de situatie in het park: een mooie ontwikkeling.

Drie gezinnen die we spraken, die al snel weer naar buiten kwamen, gaven tevens aan wat we al wisten: het park ziet er echt niet meer uit. Tegenvallende financiële resultaten door dalende bezoekersaantallen zorgen ervoor dat vernieuwing al tijden niet echt meer mogelijk is. We vinden dan ook dat dit dé perfecte tijd is om het Dolfinarium als pretpark met dieren te sluiten.

Doe jij met ons mee?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram