Gemeente Harderwijk aast op strand Dolfinarium

01-07-2023
Deel pagina:

De gemeente Harderwijk zou graag zien dat het strand dat bij het Dolfinarium hoort vrij toegankelijk wordt voor iedereen, niet alleen voor bezoekers van het Dolfinarium. Het Dolfinarium zelf ziet dat niet zitten. Zij denken nog eindeloos te zullen bestaan en willen het strand exclusief voor de bezoekers houden.

Mede dankzij de campagne van Dolfinariumvrij Nederland lopen de bezoekersaantallen steeds verder terug. Steeds meer mensen beseffen zich dat vermaak met dieren wreed en niet van deze tijd is. Hierdoor kampt het Dolfinarium al jaren met financiƫle problemen.

De wens van de gemeente berust op een ontwerp van landschapsarchitect Niek Heijboer en stedenbouwkundige Frits Kroese, die ervan uitgaan dat het Dolfinarium binnen enkele jaren zal gaan sluiten. Kroese en Heijboer hebben een allesomvattend kustplan opgesteld dat het gebied, inclusief het strand, teruggeeft aan de stad en haar inwoners, zoals het hoort!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram