“Canada luidt einde dolfinaria in. Nu Nederland nog! ”

10-06-2019
Deel pagina:

Vandaag heeft Canada wetgeving aangenomen die het verbiedt om dolfijnen en walvissen uit het wild te vangen, deze dieren in gevangenschap te houden of ze te gebruiken om mee te fokken. De nieuwe wetgeving, die gaat gelden voor nieuwe dieren, betekent het begin van het einde voor dolfinaria in Canada. Dolfinariumvrij Nederland is verheugd over deze vooruitgang in Canada en hoopt dat Nederland snel volgt.

Woordvoerder Alex Romijn: “Steeds meer mensen vinden het niet juist om intelligente, sociale dieren als dolfijnen op te sluiten in dolfinaria met enorme beperkingen. Onlangs gaf ook de Minister voor Dierenwelzijn van België aan dat er geen nieuwe dieren meer bij zouden moeten komen in het Belgische dolfinarium en voorstander te zijn van het verdwijnen van dolfinaria." Eerder verboden ook India, Costa Rica, Bolivia, Chili, Kroatië, Slovenië, Zwitserland en Hongarije dolfinaria.

Petitie
Dolfinariumvrij Nederland lanceerde onlangs een petitie om de overheid op te roepen het einde in te luiden van het Dolfinarium in Nederland. De petitie is inmiddels al meer dan 3300 keer getekend. De organisaties zullen de petitie uiteindelijk aanbieden aan de politieke partijen om de druk te verhogen vanuit de politiek maatregelen te nemen.

Publieke opinie tegen Dolfinarium
Woordvoerder: “Dieren zijn er niet voor ons vermaak. De publieke opinie is veranderd. Ooit was het gemeengoed wilde dieren te laten optreden in circussen, honden karren met goederen te laten trekken en wat al niet meer. Dankzij veranderde publieke opinie en daaruit voortvloeiende wetgeving zagen we het verdwijnen. Dolfinaria zijn een logische volgende stap.“ Onlangs hield EditieNL een peiling onder hun kijkers. Na meer dan 10.000 uitgebrachte stemmen bleek 73% van de stemmers voor een verbod op dolfinaria. Ook grote bedrijven als Renault en Zeeman stopten al met het aanbieden van kortingskaarten na geïnformeerd te zijn over de schaduwkant van dolfinaria. Woordvoerder: “Kortom, het is een kwestie van tijd tot Nederland het Dolfinarium sluit. ”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram