Belgisch dolfinarium probeert dood dolfijn te verzwijgen

08-06-2023
Deel pagina:

De, nog jong zijnde, dolfijn Ori is helaas overleden in het Belgische Boudewijn Seapark. Dit park is vergelijkbaar met het Dolfinarium in Nederland.

Ori, met 7 jaar oud één van de jongste dolfijnen van het Belgisch, is begin januari al overleden. Het Boudewijn Seapark heeft deze informatie al die maanden achter gehouden. Vanuit Bite Back werd er in mei nog anoniem naar het dolfinarium gebeld, maar er werd stug volgehouden dat er toch echt 8 dolfijnen aanwezig waren. Dit terwijl er in werkelijkheid nog maar zeven dolfijnen in leven waren.

Door het werk van Bite Back België is deze informatie nu alsnog bekend geworden. Ori leed aan een oorontsteking, at niet meer en had tevens een hersenontsteking. Met het overlijden is Ori de 30ste dolfijn die in het Brugse dolfinarium is gestorven.

Hoeveel dolfijnen moeten er nog overlijden alvorens we eindelijk een einde maken aan dolfinaria? Voor Ori, en al die andere dolfijnen, zetten we onze strijd voort tegen het opsluiten van dolfijnen voor ons vermaak.

Rust in vrede, Ori...

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram