Dolfinarium stelt jarenlang 53 soorten tentoon zonder juiste vergunning

14-12-2023
Deel pagina:

Onlangs heeft Bite Back een WOO-verzoek gedaan omtrent documenten van het Dolfinarium. Enkele dagen geleden is het eerste deel daarvan gearriveerd en online geplaatst.

Er staan veel interessante zaken in, waarop we op een later moment nog terug komen. Uit één van de documenten blijkt echter al dat het Dolfinarium jarenlang 53 verschillende diersoorten (denk aan vissoorten, een kreeft, pijlstaartrog etc.) zonder de juiste vergunningen aan het publiek heeft getoond.

De vergunning is in 2002 voor het laatst gewijzigd, en in 2021 is het Dolfinarium hierover op de vingers getikt door de RvO.

Nu weten we dat het Dolfinarium het niet zo nauw neemt met de regels: zo zijn ze al meermaals aangesproken op onjuistheden op de website en bleek in 2019 nog dat het een en ander niet voldeed aan de Europese richtlijnen voor het houden van zeezoogdieren.

We zijn dan ook benieuwd hoe vaak dit soort zaken nog naar buiten gaan treden. Het is tijd dat er een einde komt aan dit achterhaalde park, en we gaan stoppen met het vermaak met deze dieren!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram